Præcis ligesom 'Rolfens Kæmper', fyr op under Notepad og start med dette...

<HTML>
</HTML>

Hver af disse kaldes et tag. Der er et start- og et slut tag. Et slut tag har blot fået tilføjet en "slash" /. De fleste, men ikke alle tags har et slut tag. Betragt tags, som dem der instruerer browseren, fortæller den, hvad den skal gøre. Det du lige har fortalt browseren er (mere eller mindre) at dette er starten på et HTML dokument (<HTML>) og dette er enden på et HTML dokument (</HTML>). Nu skal vi bare have fyldt noget i det.


Ethvert HTML dokument har brug for et par HEAD tags.

<HTML>
<HEAD>
</HEAD>
</HTML>

Det eneste vi vil bruge HEAD tags'ne til (lige nu) er TITLE tags'ne.

<HTML>
<HEAD>
<TITLE></TITLE>
</HEAD>
</HTML>

Og sidens indhold skal placeres indenfor BODY tags.

<HTML>
<HEAD>
<TITLE></TITLE>
</HEAD>
<BODY>
</BODY>
</HTML>

Øh, og en ting til, giv dit dokument en titel, og fyld noget indhold i dokumentets krop (body).

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Min store gamle, slemme side!</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
Hello Joe!
</BODY>
</HTML>

Nu skal du gemme dokumentet, men som et html dokument. Gem det som side1.html i en ny mappe et eller andet sted. Hvis du er lidt usikker på, hvordan det gøres, så kommer her en genopfrisker... I Notepad, klik Filer og Gem som.
En dialogboks dukker op. Opret en ny mappe ved at klikke dette ikon -> New Folder icon
Kald mappen, hvad du har lyst til. Dobbeltklik så for at åbne den. Når den spørger efter Filnavn: skriver du side1.html I feltet nedenunder, hvor den spørger efter Fil type: skal du vælge Alle Filer(*.*)
Tast enter og den er gemt!

Tillykke! Du er den stolte Far/mor til en fuldt funktionsdygtig hjemmeside! Du kunne uploade den til en server og hele verden ville kunne se din kreation! Hvis du bruger en forældet udgave af Netscape, så ser din fil noget i retning af sådan her ud...

HTML file icon
(Hvis dit ikon ser anderledes ud, så er det ikke vigtigt)

Du skulle kunne dobbeltklikke det nu og se resultatet af dit hårde slid.

Næste punkt bliver at få lagt nogle fede ting på siden.

Den bedste måde at bruge denne vejledning på er at bruge Notepad sammen med to samtidige browsere. En browser med denne vejledning og en med din nye side, så kan du skifte mellem de tre vinduer. Hvis du ser denne side i Internet Eksplorer lige nu, så kan du åbne et nyt browservindue på to måder- 1) Find ikonet for det html dokument du lige har lavet (side1.html) og dobbeltklik det. Eller- 2) Åbn en ny Internet Eksplorer, klik Filer/Åbn Fil og browse frem til filen (side1.html).

To hurtige ting før vi går videre til lektion 2. Et, det du har lavet er et skelet til et HTML dokument. Det er minimum kravet til et web dokument og alle web dokumenter bør indeholde disse grundliggende komponenter. Og to, dokument titlen vises i den blå linie øverst i browserens vindue, titlen bruges også af søgemaskiner til at indexere din side, så når du begynder at lave mere seriøse websider, så bør du bruge mere tid på at give hver enkelt side relevante titler.