En meget anvendelig type tekst effekt er mono-spaced font, eller Skrivemaskine Tekst.

<BODY>
<TT>Noget rigtigt cool</TT>
</BODY>


Noget rigtigt cool

Hvert bogstav bruger samme mængde horisontal afstand...

Dette er almindelige typer -> iiiiiiiiii
oooooooooo
mmmmmmmmmm
Dette er monospaced type ->     iiiiiiiiii
oooooooooo
mmmmmmmmmm

Vi kan ændre størrelsen... Meget nemt!

Først skriver du <FONT> tags'ne...

<BODY>
Noget rigtigt <FONT>cool</FONT>
</BODY>

Så kan du specificere en SIZE attribut.

<BODY>
Noget rigtigt <FONT SIZE="6">cool</FONT>
</BODY>


Noget rigtigt cool


Fonte kan angives i 7 størrelser:

lille bitte småt almindelig extra medium stor enorm & skrigende!
1 2 3 4 5 6 7

Der er to ting vi lige skal have på plads. For det første, et <TAG> fortæller browseren at den skal gøre noget. En ATTRIBUT føjes til <TAG>'et og fortæller browseren hvordan den skal gøre det.
Det næste handler om defaults. Som du sikkert ved, er default værdien det browseren går ud fra, hvis du ikke har har bedt den om andet. Et godt eksempel er skriftstørrelsen. Default skriftstørrelse (font size) er 3 (for det meste). Hvis du ikke beslutter dig for andet, så bliver den 3. Hvis du angiver en anden skrifttype, så vil den stadig være størrelse 3.

Alle browsere har default indstillinger for skrift - skrifttype, størrelse og farve (font name, size and color). Medmindre du har ændret på det er default formodentlig Times New Roman 12pt (som oversættes til 3 til vores brug) og farven er sort. Selvfølgelig kan vi specificere andre navne end defaults. Som ARIAL og COMIC SANS.

<BODY>
Noget rigtigt <FONT FACE="ARIAL">cool</FONT>
</BODY>


Noget rigtigt cool

Skrifttypen vil kun vises, hvis dit program har font'en installeret på computeren. Lad mig gentage... Hvis vedkommende, der ser din side, ikke har den skrifttype du har specificeret, installeret på sin computer, så ser de siden med den default skrifttype. Så vær omhyggelig i dit valg af fonte. Arial og Comic Sans MS er meget almindelige i Windows. Det er Impact! også. Du kan øge dine chancer for at ramme rigtigt ved at specificere mere end én font. (Ja! Det kan man godt!). Skriv f.eks. disse ind... <FONT FACE="ARIAL, HELVETICA, LUCIDA SANS">Hidee Ho</FONT>.
For lunkheads (det ville jeg ikke oversætte. Red.) ligesom mig, der måske ikke forstår det med det samme, følger her en beskrivelse af, hvad der sker- Browseren kikker efter ARIAL. Hvis den finder den, bruger den den. Hvis ikke, kigger den videre efter HELVETICA. Hvis den heller ikke kan finde den, så kikker den efter LUCIDA SANS. Og hvis den ikke kan finde den bruger den default font.

Hvad er så de almindeligste fonte - dem der giver den sikreste chance?

Andale Mono       Arial       Arial Black
Comic Sans MS       Courier New       Georgia       Impact
Times Rew Roman       Trebuchet MS       Verdana

Som hjælp til at se hvordan de ser ud i din browser, kan du bruge min Handy Dandy Font Viewer.