Se engang her...

<BODY>
Noget    virkeligt    cool
</BODY>


Noget virkeligt cool

Browseren genkender ikke mere end 1 mellemrum. Jeg er godt klar over at det umiddelbart virker lidt dumt at det er sådan, men det er faktisk slet ikke så tosset. Det giver dig fuld kontrol over dokumentets udseende.

Der er en fiks lille kode, der betyder "mellemrum" for browseren -> &nbsp;

Prøv dette i stedet...

<BODY>
Noget&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
virkeligt&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
cool
</BODY>


Noget         virkeligt         cool

& betyder at vi starter en speciel karakter, ; betyder at vi slutter en speciel karakter og bogstaverne der imellem er en slags forkortelse for hvad det er for. Der er ret mange af disse specielle karakterer. Her er fem mere. (Bemærk- disse bør altid skrives med småt)

   &nbsp;   mellemrum (non-breaking space)
   &lt;    < mindre end (less-than) symbol
   &gt;    > større end (greater-than) symbol
   &amp;   & ampersand (det hedder det)
   &quot;   " anførselstegn (quotation mark)

Du behøver ikke at bruge dem hele tiden, bare når den rigtige karakter ville forvirre browseren. Hvordan ved man hvornår det er? Jeg kan ikke komme i tanke om nogen tommelfingerregel. Det kommer med lidt øvelse og et par bommerter.

A pro pos, nogle betragtninger om fejltagelser og bommerter. Nogle er af den opfattelse at fejltagelser er noget dårligt. De er bange for at prøve noget nyt af skræk for at noget går galt. At gøre den samme fejltagelse igen og igen er måske lidt dumt, men især mens du lærer skal du ikke være bange for at lave totalt ged i den. Fejltagelserne er vores venner :-) Hvis du ikke får lavet kage i den, så lærer du ikke noget, sandsynligvis laver du heller ikke noget. Husk, at det at lave fuldstændigt kage i den, er en helt acceptabel måde at lære på!

Ok, nok snak. Der er andre specielle karakterer. Du kommer måske slet ikke til at bruge dem, men jeg synes du skal kende til dem.

Lad os tage en hurtig gennemgang af de sidste emner hurtigt for, hvis du er bare lidt ligesom mig, så bliver det hurtigt forvirrende. Browseren vil vise din tekst i en strid strøm, medmindre du beder den om andet med linieskift, osv. Den vil reducere tomme mellemrum til 1 mellemrum. Hvis du vil angive flere mellemrum skal du bruge koden (&nbsp;). Og så er der lige noget vi ikke har været inde på... Hvis du taster Enter (eller Return) mens du skriver, så vil de fleste browsere tolke det som et mellemrum... medmindre der allerede er et mellemrum.

Endnu et hurtigt eksempel.

<BODY>
Noget<BR>virkeligt<BR>cool<BR>
som<BR>en<BR>isterning!
</BODY>


Noget
virkeligt
cool
som
en
isterning!

Er det klart?? Det håber jeg. Jeg gjorde mit bedste!