Godt, det var stort set det! Nu kender du de grundlæggende tags, der skal til for at lave en hjemmeside! Er der ikke flere tags? Om der er! Masser. Men stol på at du nu besidder de grundlæggende færdigheder. Når du har fiflet med disse 'hoved' tags et stykke tid, så vil du sikkert få lyst til at se nærmere på nogle af mine lidt mere avancerede 'tutorials', som jeg kalder dem: Table Tutor, Form Tutor og Frames Tutor. De vil give dig lidt flere virkeligt gode ting til din sæk med web udgivelses ting. Ud over det, er der et par overflødige tags, tags der i teorien har en meget specialiceret anvendelse, men som i praksis, duplikerer de almindelige tags, som vi har præsenteret her. Der er et par uddaterede tags og nogle få, der har så begrænset anvendelse, at de dårligt nok var værd at nævne. Og der er nogle browser specifikke tags (tags, der kun virker i en browser).

Tendensen går mere og mere i retning af separat struktureret kode (paragraffer, lister, tabeller osv.) og presentations koder (farver, fonte osv.). Resultatet har, til dels, ført til introduktionen af style sheets. Selvom style sheets overhovedet ikke er nødvendigt for at kunne lave websider, er det et relateret emne, som du måske ønsker at inddrage i dine studier.

En af de heftigste ting du kan gøre med din webside, er at få den til at GØRE ting. Du kan undersøge JavaScript's vidunderlige verden og lære at skrive små programmer, som du kan sætte ind på din side. Det er lidt mere komplekst end HTML, men jeg har skrevet JavaScript Tutor, og det vil give dig en solid start i noget af det basale. I tilgift er der masser af "copy-n-paste" JavaScript sites der tilbyder koder til den der gider samle dem op.

Jeg nævnte i begyndelsen af denne tutorial, min mening om HTML editorer. Efter min mening er de bedste editorer ikke de store klodsede Wizard typer. Du ved, de der lover at du intet behøver at kende til HTML, for at kunne lave en hjemmeside. Problemet er, at et stort antal af disse sider flikket sammen med disse programmer ser ud som om forfatteren intet kender til HTML. Ud over det, hvis der opstår et problem, så kan den med det grundlæggende kendskab til HTML løse problemet fandens meget hurtigere end ham, der har lært at bruge en af disse side-mishandlere.

De fleste erfarne forfattere bruger en eller anden form for tekst-baseret editor. Det disse editorer gør, er at de popper et sæt tags ind for dig med et simpelt klik. Du behøver ikke manuelt at taste farve koder, LEFT, RIGHT, CENTER eller noget som helst. Du har fuld kontrol over dit side design. Jeg hørte engang betegnelsen "tekst editorer på steroider", som en beskrivelse. Det er omtrent hvad de er. Flere gode (og gratis) jeg kan komme i tanke om er listede i min Kort Liste Over Gratis HTML Editorer. Hvad de alle har til fælles er at du skal kende noget HTML. De vil gøre din kodning lettere. De forsøger ikke at gøre det for dig. Hvad bruger jeg? I lang tid har jeg næsten udelukkende brugt NoteTab.

Når du er færdig med dine sider, så vil du gerne uploade dem til en server. Serveren er en computer, der kører et serverprogram, som deler dokumenter ud til dem der beder om det. Du kan få en smule vejledning i, hvordan du uploader sider til nettet på Uploading Your Pages.

Og før jeg går må jeg lige sige noget om webside stil og indhold. Eller endnu bedre, jeg tror jeg vil henvise til Jeffrey Glover's Top 10 ways to tell if you have a sucky homepage.

Held og lykke og god HTML'ing!
- Joe Barta