Table Tutor v 4.0 af Joe Barta
Professional Web Design
oversat af Ewan Rasmusson
Også tilgængelig: Form Tutor, Frames Tutor, JavaScript og for novicen - So, you want to make a Web Page!
Denne tutorial er en i en serie af WebTutor tutorials og kan også downloades som en zip fil.
Lær det i ro og mag, hjemme hos dig selv eller hvor du befinder dig.
Du får ikke besøg af nogen sælger.

Hvis du finder en fejl, så send mig en mail.

Hej. Mit navn er Joe og jeg vil give dig et par enkle lektioner i, hvordan du laver tabeller i dit webdokumenter. Du tænker måske at en tabel er en simpel ting som denne, men hvis du har set en af disse fancy web sider vil det måske interessere dig at vide at de gør flittigt brug af <TABLE> tags! Bare for at illustrere er her den samme side med grå baggrund og BORDERs sat til.

Hele balladen har stort set kun 3 tags...

<TABLE>
Hoved tag'et. Bruges til at fortælle browseren "dette er en tabel", sammen med et antal attributter, som det hedder (kan oversættes som egenskaber), som f.eks. størrelse, kant-bredde og et par andre ting.
<TR>
TableRow definerer en horisontal række af <TD> (TableData) cells.
<TD>
Specificerer en individuel blok eller celle i en tabel række.

Jeg gentager: En table består af rows som igen er lavet af celler...

         
<--Dette--- ----er---- -----en---- ---Table-- ----Row-->
      celle  
  celle     celle

Godt, det er tabeller i en nøddeskal. Nu er du klar til at lave nogle tabeller! Nu vil være et godt tidspunkt til at understrege, at hvis du ønsker at lære at lave kvalitets html dokumenter, så vil du være godt tjent med at lære dig selv tags'ne. Hvis du forlader dig på de såkaldte "table wizards" i "let som en plet html editorer" vil du have en stærkt begrænset fleksibilitet og slutresultatet vil formodentlig ikke blive det du havde tænkt dig. Efter min mening er de bedste editorer de tekstbaserede. Nogle stykker, der falder mig ind er listede her. Disse editorer vil gøre din html-kodning lettere. De forsøger ikke at gøre det for dig.