Oksekød

• Beghusets peberbøf med   sauterede peberfrugter

• Bourgognegryde

• Bøf med champignon og   myntekartofler

• Eksotisk højreb i papaya   og kiwi

• GUISO

• Stifadho (Græsk   oksekødsgryde, laves   også med kaninkød)

Kalvekød

• Suppe på Kalvebryst

• Rigmandskoteletter

• Pebre med kalvekød

• Grydestegt fransk   kalvesteg

• Grillstegt kalveschnitzel   med limesauce

 
 

Grydestegt fransk kalvesteg



Ingredienser

1kgKalvesteg20g Smør
Salt og peber2 Løg
2 Gulerødder1 Laurbærblad
10 Hele peberkorn3dlVin rosé
3dlKalvebouillon1 Rød peberfrugt
2spskfMajsstivelse Forslag til tilbehør:
Kogte kartofler, en blandet Salat af f.eks. lolla rossa,
æblestykker og karse & Flute

Fremgangsmåde

Stegen brunes i fedtstoffet, på alle sider i en stegegryde. Stegen krydres godt med salt og peber. Løg og gulerødder skæres i mindre stykker og lægges i gryden sammen med laurbærblad og peberkorn. Vin og bouillon hældes over og varmen dæmpes. Simrer under låg i ca. 45 min. eller til et stegetermometer viser 60-65 grader. Kødet tages op og hviler i ca. 20 min, før det skæres i tynde skiver. Stegeskyen sies, og hældes tilbage i gryden. Saucen koges ind til ca. ½ liter. Peberfrugt skæres i meget små tern og tilsættes. Majsstivelse udrøres i lidt vand, piskes i og koges igennem. Saucen smages evt. til med salt og peber.

Tilberedningstid: 1½ time Heraf arbejdstid: 20 min

Energi pr. pers: 1860 kilojoule (445 kcal) Energifordeling: Protein 38% - 42 g Kulhydrat 44% - 48 g Fedt 12% - 5 g Alkohol 6% - 5 g

[ Beliggenhed ]  |  [ Økologi ]  |  [ Dyrevelfærd ]  |  [ Kødkvalitet ]  |  [ Kalvekød ]  |  [ Oksekød ]  |  [ Andet ]
[ Tips ]  |  [ Opskrifter ]  |  [ Anmeldelse ]  |  [ Ren besked ]  |  [ Økologinyt ]  |  [ Bavnehøj Gedeavl ]