Oksekød

• Beghusets peberbøf med   sauterede peberfrugter

• Bourgognegryde

• Bøf med champignon og   myntekartofler

• Eksotisk højreb i papaya   og kiwi

• GUISO

• Stifadho (Græsk   oksekødsgryde, laves   også med kaninkød)

Kalvekød

• Suppe på Kalvebryst

• Rigmandskoteletter

• Pebre med kalvekød

• Grydestegt fransk   kalvesteg

• Grillstegt kalveschnitzel   med limesauce

 
 

Bourgognegryde



Ingredienser

750g Oksekød i tern1 Løg, stort
2 Gulerødder Olie
Mel250g Champignon
5dlBourgogne, rød Salt, peber, citronsaft
100g Magert stribet flæsk1 Porre
1 Hvidløgsfed Smør
20 Skalotteløg3dlBouillon
1 Krydderbuket Sukker, persille

Fremgangsmåde

Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie. Tag dem op og læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet. Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden. Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på. Sættes i ovnen ved 160c i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning. Brun skalotteløgene i 1 tb smør og 1 tb sukker. hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre. Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron. Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til. Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.

[ Beliggenhed ]  |  [ Økologi ]  |  [ Dyrevelfærd ]  |  [ Kødkvalitet ]  |  [ Kalvekød ]  |  [ Oksekød ]  |  [ Andet ]
[ Tips ]  |  [ Opskrifter ]  |  [ Anmeldelse ]  |  [ Ren besked ]  |  [ Økologinyt ]  |  [ Bavnehøj Gedeavl ]