Oksekød

• Beghusets peberbøf med   sauterede peberfrugter

• Bourgognegryde

• Bøf med champignon og   myntekartofler

• Eksotisk højreb i papaya   og kiwi

• GUISO

• Stifadho (Græsk   oksekødsgryde, laves   også med kaninkød)

Kalvekød

• Suppe på Kalvebryst

• Rigmandskoteletter

• Pebre med kalvekød

• Grydestegt fransk   kalvesteg

• Grillstegt kalveschnitzel   med limesauce

 
 

Stifadho (Græsk oksekødsgryde, laves også med kaninkød)



Ingredienser

1kgOksebov med ben1 1/2kgSmå løg
1c Olivenolie3 Laubærblade
1 Kvist rosmarin Nogle peberkorn
5 Tomater i både1c Vand
1c Rødvin1spskfEddike
Salt og peber

Fremgangsmåde

Dette er en græsk oksekødsgryde, men nogle steder laves den også med kaninkød.

Kødet skæres i store tærninger. Løgene pilles. Olien varmes, kødet brunes på alle sider, benet lægges i gryden, salt og peber, laurbærblade, løg, rosmarin, tomater, vand og vin tilsættes. Sættes over svag varme og koger ca. 2 timer. Der røres af og til i gryden. Serveres med løse ris eller kartoffelmos. Retten bliver bedre ved længere tids kogning, lige som den heller ikke bliver dårligere af at blive opvarmet og serveret dagen efter - men koges så god igennem.

[ Beliggenhed ]  |  [ Økologi ]  |  [ Dyrevelfærd ]  |  [ Kødkvalitet ]  |  [ Kalvekød ]  |  [ Oksekød ]  |  [ Andet ]
[ Tips ]  |  [ Opskrifter ]  |  [ Anmeldelse ]  |  [ Ren besked ]  |  [ Økologinyt ]  |  [ Bavnehøj Gedeavl ]