Skriv til nettetMens mange komponenter bidrager til et websites succes er det første indtryk måske et af de vigtigste. Hvis de besøgende ikke fanges af et spændende indhold og nem navigation fra starten er der ikke stor sandsynlighed for at de bliver hængende og bliver kunder.

Når du designer et site, der skal give afkast, så sørg for at det ser professionelt ud og at det er let at læse.
Frem for alt, sørg for at alting fungerer korrekt. Intet frustrerer mere end at komme helt til slutfasen (eks.: udfylde en formular) og få en fejlmeddelelse.

Vælg dine ord omhyggeligt.
Produktbeskrivelser, marketing og reklame afhænger alle af det skrevne ord for at fange den besøgendes interesse og fremskynde dem til at læse videre og eventuelt foretage et køb. Hvis du vil fange din kundes interesse eller i det mindste skabe et godt indtryk, så følg disse punkter, der beskriver, hvordan du får det meste ud af teksten på dit site:

- Tjek stavning og grammatik grundigt. Det er altid en god ide at lade et par andre øjne kikke det igennem før du går "Live".

- Brug ordentlig tegnsætning. Et enkelt udråbstegn overbeviser tilstrækkeligt. Der er ingen grund til at overgøre det.

- Brug af store bogstaver kan være godt til at fremhæve et enkelt ord, men brug det sparsomt. Ofte vil kursiv være en tilstrækkelig, og tilpas dæmpet måde, at fremhæve på.

- Brug ikke for små typer, så de knap kan læses og brug ikke så store typer at du "skræmmer" læseren væk. Prøv forskellige størrelser og spørg om andres mening.

- Sørg for at bruge kontrastrige farver. Blå tekst på en sort baggrund eller hvid tekst på gul baggrund duer ikke.

Hvis din stavning lader meget tilbage at ønske eller hvis du bruger ord og tegnsætning på en irriterende måde, så risikerer du at besøgende smutter videre og ikke tager dig seriøst.

Her er et par artikler (på engelsk), der giver gode tips om det at skrive tekst til en webside:

Writing Well for the Web

Timeless Typography