Hvordan man lige hurtigt..,
...ordner sin gamle printer!

Det kan være kommet lidt støv ind i de såkaldt 'vitale' dele, eller det kan være man har fået et lidt voldsomt papirstop, fordi man har puttet noget i printeren som den ikke var beregnet til.
Ikke noget problem. Det eneste man skal bruge er en skruemaskine, en dims til at fiske små skruer op med, en lille tang og en skruetrækker (skruetrækkeren bruges blot som brækjern) og en ordentlig portion gå-på-mod.

Moderne elektronik er jo ikke meget andet end nogle printplader pakket pænt ind i noget plastik, ganske ligesom det tidligere beskrevede Canon digitalkamera, således også med, i dette tilfælde, en Samsung farvelazerprinter.
Her er det tilfældigvis et papirstop (printfolie kan åbenbart ikke tåle de høje varmegrader), og det er jo meget heldigt, for så får vi lejlighed til at kigge med i det allerinderste af sådan en fyr. Så på med vanten og fat skruetrækkeren.


Her er vi allerede godt i gang, toppen er taget af, printpatronerne og tromlen er taget ud og vi er inde ved bundkortet.

Allerede her er det måske på sin plads med en lille advarsel, pas på med bare at hive i noget, det skal jo bruges igen (det meste af det ihvertfald!)


Bemærk skruerne, de er helt ens.

Det er en kæmpe fordel med helt ens skruer når der er så mange at holde styr på.


Det rigtige værktøj er det halve arbejde.

Skruemaskinen er til alle skruerne, tangen er til evt. plasticclips, gribetangen er til alt det der falder ned i maskinen når man skiller den ad og skruetrækkeren er til at brække i plastic'en..!


Der vil altid være uforudsete episoder.

Jeg kan ikke lige gennemskue, hvordan de har sat dette kabel fast.., så man skal også lige bruge en saks. Man kan altid tape sådan nogle kabler sammen igen. Gaffa blev jo ikke opfundet bare for sjov, vel..!


N'døh det kan være farligt, mand.

Advarsel, stærk strøm! Ja, godaw mand. Jeg har da taget strømstikke ud, ikk'.


Vi holder lige en lille pause.

Hvis man, helt uventet kommer til at røre noget, hvor der stadig ligger lidt gammel strøm og lurer, så kan rigelige mængder koldt vand og en god lang smøg/kaffepause være en god idé.


'Lakrids'kabler kan bare trækkes ud af stikket.

Somme tider opdager man ting ved en tilfældighed. Det er ikke altid det er så kompliceret som man tror. Så skulle jeg selvfølgelig ikke have klippet kablet over, men man skal heller ikke bekymre sig unødigt. Det kan jo være det kabel er til noget som man slet ikke bruger.


Her har vi lazeren.

Dette er så selve hjertet i printeren, lazeren. Og hvorfor skal vi så ind til den kan man jo spørge. Jo, vi er jo nødt til at vide, hvad det er vi har med at gøre. En lazerprinter printer jo ved hjælp af en lazerstråle og varmer valserne op ved hjælp af en lampe, der fyrer 840 watt af, og at dømme efter den måde den trak folien af baglineren og kun spyttede papiret ud, vil jeg gætte på at det har noget med det at gøre, så vi må hellere lige se, hvad der egentlig foregår herinde.


Ja ja ja, usynlige lazerlys (ha!).

Man skal altså ikke tro på alt, hvad man læser.


Sådan, og så lige den sidste skrue..,

Nu bliver det spændende.


!!!.

Hov, hvem slukkede lyset..! Vi holder lige en lille pause mere


Husk at løse avdarslerne på de forsekkkige drlr!

Pyha, jeg tror ikke der skete nogen permanent skade. Jeg kan da se nogle konturer nu. Jeg har vendt printeren om på siden (modsatte side af, hvor bundkortet sad). Man kan godt blive lidt overrasket over alt det der gemmer sig inde bag sådan et dæksel. Prøv at holde øje med den motor pilen peger på


Det lange tandhjul, der stikker ud af motoren drejer hele tre tandhjul..,

...dem man kan se gennem hullet i plastic'en. Det er altså noget lidt kompliceret stuff, det her..


Flere tandhjul

Der er godtnok mange tandhjul i sådan en fætter.


Endnu flere.

Det er da utroligt så mange tandhjul der er i sådan en, og der er næsten en motor til hvert andet tandhjul.


Og se så lige her..!

Minsanten om der ikke også er knastaksler i sådan en printer. Min næste printer skal være med dobbelt overliggende knastaksler (DOCH ;)


Hvad!!!

Endnu flere tandhjul..! Det er jo et helt tærskeværk. Mindre må da kunne gøre det skulle man mene. Godt vi er gået væk fra remtræk.


En helt skilt ad printer.

Så kommer vi vist ikke meget længere. Der var jo ikke så meget at se. Der er lidt pulver fra den gule farvepatron. Det kan man lige støvsuge og så er det ellers bare at samle den igen. Det bliver spændende.


Så skal den bare sluttes til og vi laver lige et lille testprint.

Ja, det virker jo upåklageligt. Så er det bare med at gå igang med din egen printer. Husk, man skal ikke være så bange for at skille tingene ad.

Den lovede artikel om Toyota Previa'en blev desværre ikke til noget. Det skyldes noget med en benzintank for tæt på et batteri og en skruetrækker, der lå lidt uhensigtsmæssigt. Desværre lå kameraet lige ved siden af. Men så har jeg fået nyt kamera (og ny bil). Til gengæld går jeg så og pusler med tanken om en artikel om et S-tog som det næste. De kører vist ikke om natten. Det burde vi vel kunne nå. Jeg ved et sted, hvor man kan komme til dem uden at blive opdaget. Følgmed i den spændende serie i: Hvordan man lige hurtigt..,
...og husk også at se artiklen: Hvordan man lige hurtigt ordner sit gamle kamera!

Ewan 2012